Practică la Waldkinder

În perioada 5-9 februarie și 4-8 martie am avut practică educațională la Waldkinder – Education for Change (German School & German Forest Kindergarten).

Am avut șansa să îmi îmbunățesc cunoștințele de limba germană și de asemenea, am observat și învățat cele mai bune practici la grădiniță. Toate acestea mă ajută în interacțiunea cu copiii cu care deja lucrez și în noul proiect GREEN Kindergarten&Nursery.

Am învățat, copiii se simt implicați și responsabilizați dacă:

1. Aduc mâncarea din bucătărie

2. Fiecare își pune în farfurie cât mănâncă

3. Fiecare strânge după el și duce la spălat farfuriile și tacâmurile

4. Toți se implică în a face curat pe masă și în jurul ei

Copiii de la Waldkinder – Education for Change fac asta și apreciem acest fapt.

M-am împrietenit cu Hannah, care mi-a spus: “Când te trezești îți apar gunoaie în ochi.” și cu Ecaterina, care m-a întrebat: “Claudiu, tu de pe ce planetă ești?”.

Waldkinder despre colaborarea noastră:

Când Claudiu Coman ne-a scris un mesaj scurt și foarte direct despre planul lui de a deschide o grădiniță în natură la București, ne-am gândit: Cum ar arăta o zi la pădure 🌳 în Sectorul 3?!? După ce ne-a vizitat la Sibiel împreună cu Simona, câteva zile mai târziu – el ciufulit, ea cu ochii sclipind – ne-am dat seama ca suntem #dinacelasifilm. Claudiu lucreaza de ceva ani cu copiii.

A început predând cursuri de limba Germană cu CLAUDIU, cu ceva timp în urma a fondat GREEN Afterschool și azi e fix pe punctul de a-și deschide o grădiniță verde, inspirată de noi, într-o curte de peste 2600 mp, cum rar mai găsești în București. Partenera lui, Simona, vine din mediul corporate și întotdeauna a fost pasionată de matematică.

Amândoi părinți, amândoi cu vise mari, amândoi cu principii de viață verde și iubire de natură non-negociabile. Am mai putea vorbi despre cum au ajuns la Sibiel cu trenul 🚞 în aceasta săptămână, despre cum Claudiu nu se desprinde de lângă copii deși el a venit aici sa învețe, nu să lucreze, despre cum își doresc ei să schimbe lumea începând de la educație, copii și natură. Mai știti pe cineva? Cert e că o să vă tot povestim de-acum despre lucrurile bune și verzi pe care le fac în București, mai ales ca ei deschid în această primăvară prima grupă de copii GREEN Kindergarten&Nursery, inspirata de Waldkinder iar înscrierile se întâmplă as we speak. Am mai spune doar că, dacă am fi creat noi în alt loc o poveste ca a noastră și nu ar fi venit ea către noi, așa cum s-a întâmplat, cam așa ar fi arătat.

Cu un băiat educator, el cu capul în nori și cu o fata pasionată de cifre, ea cu picioarele pe pământ. Cu un nuc mare in curte. Cu corturi, iarbă și copii care învață despre lume din mijlocul naturii.