Despre NOI

Despre NOI

Emilia, educatoarea noastră care are principii solide, crede în noi și în conceptul nostru sănătos de protejare a planetei, cu tehnici moderne de predare și foarte multă energie pozitivă pentru copii ! 🪵️️️
„Numele meu este Georgescu Emilia și sunt aici pentru a vă educa copilul intr-un mod sănătos și distractiv 😊 Sunt mama unei fetițe de 9 ani, am 2 ani experiență într-o grădiniță de stat și jumătate de an într-o grădiniță privată. Am un curs de educator specializat de la „Edu” și am ascultat programul „All about parenting”. Metodele mele de educație se bazează pe educația Montessori. Urmăresc cei mai buni experți în parenting + psihologi.
Am văzut foarte multe comportamente de “așa NU” și foarte puține din categoria “așa DA” din partea educatoarelor !

În relația cu copiii sunt blândă, însă și fermă (atunci când e cazul) , nu caut obediența ci aplic explicarea pașilor și consecințelor.
Amenințarea copiilor cu plecarea mea fara ei nu-mi sta in caracter.
Îi tratez pe copii cu respect chiar și atunci când au un comportament neadecvat.
Am foarte multă răbdare și știu foarte bine să gestionez stresul pentru că am mare grijă de sănătatea mea emoțională și fizică.
Încerc să îi conving pe copii să se implice în activități sau in jocuri și nu sunt de acord cu obligarea lor.
Îmi place să mă joc cu copiii, să petrec mult timp printre ei și sunt sigură că vom crea amintiri memorabile.
Comparațiile între copii sunt nesănătoase ️toți copiii sunt egali. Toți avem diferite stări și experiențe diferite.
Fac față comportamentelor dificilile și aplic consecința atunci când este cazul. De exemplu…daca e vreun copil care împinge sau lovește mă las la nivelul lui, ii validez sentimentele, ii explic cum se simte celălalt copil și îl țin de mână câteva minute pt a se gândi mai bine la ce a făcut. Sunt împotriva pedepsei.
Refuză sa-si ducă farfuria la loc și să și strângă firimiturile? – aplic consecința ” după masă ne jucam un joculeț…după ce-ți duci farfuria și îți strângi firimiturile, te așteptăm și pe tine la joc”.
Ador sa spun povesti pe voci și tonalități diferite și copiii stau cu gura căscată deoarece îi captivez.
Sunt foarte rezistenta la plânsul copiilor și nu-mi pierd cumpătul.
Subliniez comportamentele pozitive și nu umilesc.
Pun în aplicare consecința nu pedeapsa și recompensa.
Copiii pot alege să mănânce cât vor și pot, eu doar le spun de ce este important să mănânce și îi ajut pe cei care mai uita să ducă mâncarea la gură.
Zilnic o să avem joacă liberă până la micul dejun, apoi micul dejun. După avem întâlnirea de dimineață unde fiecare spune cu ce a rămas din ziua precedentă și ce mai dorește el să ne împărtășească, joc de grup, germana cu Claudiu, gustare de fructe, fișă de lucru, joc educativ (educarea limbajului, matematică , artă și muzică ), joaca libera, masa de prânz, nani, gustarea, engleza cu mine și apoi joaca libera sau de grup.
Tot timpul o să fim lângă ei și o să-i îndrumăm să-și pună singuri de mâncare, să se îmbrace singuri, să-i învățăm cum să comunice între ei, să le spunem ce să le spună copiilor care lovesc sau împing (asta face parte din dezvoltarea lor).
Îi învățăm să lucreze în echipa și să se ajute între ei atunci când se poate.
Vouă, părinților, o să vă dau teme pentru acasă și dacă aveți nevoie de sfaturi le puteți cere.
Noi, la GREEN Kindergarten, căutăm să creștem copii independenți cu stima de sine la un nivel bun care să plece zilnic de la grădiniță cu informații prețioase și cu zâmbetul pe buze.

Claudiu

Salut, eu sunt Claudiu și sunt fondatorul GREEN Kindergarten, proiect de suflet de care mă ocup intensiv de când fata mea, Agatha a împlinit 1 an și 6 luni.

Prezentarea mea de pe www.germanacuclaudiu.ro din 2015: “După cum sugerează (nu foarte subtil) denumirea site-ului, numele meu este Claudiu. Coman Claudiu. Nu  aş putea spune fără să exagerez că mi-am dorit dintotdeauna să lucrez în educaţie;  am studiat timp de trei  ani administrarea afacerilor la cea mai mare universitate cu profil economic din Bucureşti, de unde urma să  aleg calea marilor corporaţii. Insă întâmplarea a făcut să intru în contact cu universul educaţiei preşcolare  şi de cinci ani nu m-am mai uitat în urmă. Pot spune sincer că mă număr printre acei norocoşi care şi-au  descoperit vocaţia, iar a mea presupune să mă ridic la înălţimea provocării de a lucra cu copiii. Nu este o  muncă uşoară, însă satisfacţia uriaşă pe care o aduce fiecare reuşită mă fac mândru să spun că acum, la 27  de ani,  predau germană celor mici.”

Între timp au trecut mulți ani și consider că am cunoscut personlități de copii foarte diverse. Pe majoritatea dintre ei i-am vazut cum au crescut, deoarece media duratei de participare la cursul meu este de 6 ani.

În cei 12 ani de activitate educațională am făcut foarte mulți copii fericiți, organizând:

  1. evenimente diverse pentru copii și cu copii
  2. cursuri de germană și engleză
  3. tabere
  4. ateliere de gătit.

Cea mai bună evaluare a muncii mele o pot face cursanții mei, cât și părinții acestora.

Mai jos sunt câteva din evaluările muncii mele de peste ani:

2023. Amalia și Antonio vin cu plăcere la cursurile tale . Le place mult predarea prin joaca. Iar faptul că Amalia a dorit să continue cursurile fără prietena ei înseamnă pentru mine înseamnă foarte mult

Iar faptul că Antonio renunță la o ședință de fotbal pe săptămână pentru cursul de germană cântărește și mai mult
Cred că știi să atragi copiii si limba germană pare mai ușoară
Eu îți mulțumesc pentru colaborarea pe care o avem de câțiva ani!

Irina, Mama Amaliei și a lui Antonio

2023. Și eu mă bucur ca merge cu drag la germană. Încă nu mi-am format o părere legat de cat de mult pricepe – acasă nu ne-a spus foarte multe, însă cunoscând-o cred ca înmagazinează informația și o să comunice când o să se simtă mai stăpână pe sine. Aș vrea să îi iau niște povești să asculte în germană însă nu știu când ar fi momentul potrivit să începem cu asta.

Laura, Mama lui Iris

2023. Vai cat ma bucur ca participa cu drag la cursurile tale! Intr-adevar si acasa este foarte incantat de germana si de modalitatea de invatare prin joaca. Il antreneaza si il motiveaza mult stilul acesta! Noi din pacate nu cunoastem limba germana si nu putem conversa acasa cu el, dar ma bucur ca ii place, continuam caci ii prinde bine! Culmea, cred ca ii place chiar mai mult decat limba engleza! In plus, este si el mandru ca stie din ce in ce mai multe cuvinte!

Simona, Mama lui Filip

2023. Teodor nu ne spune nimic din ce face. Are un singur cuvânt pe care ni l-a spus și  care-l repeta “stedauf”. Zice ca înseamnă să te ridici în picioare…dar m-am uitat pe net și nu cred ca este corect…😀. Noi nu știm germana și nu vorbim cu el. 

Peste câteva luni, când se poate, va vom ruga sa ne spuneți și nouă câteva cuvinte sau expresii ca să putem repeta cu el…vorbim. Multumim pentru informații. 😀

Ștefania, Mama lui Teodor

2023.  Parerea mea este ca faceti o treaba extraordinara. Baietilor le place mult sa vina la cursuri (cred ca este singurul curs la care nu spun ca nu au chef sa mearga 😊). Deci, clar, faceti treaba buna. Si ma bucur, pentru ca eu imi doresc sa creasca cu aceasta limba, sa o invete natural, fara stresul ca “trebuie” sa o invete. 

Va multumim pentru toti acesti ani, si pentru tot efortul pe care il depuneti in numele educatiei sanatoase!

Cristina, Mama de Vlad și Radu

2023. Personal, faptul ca Teo petrece zilnic un pic de timp alaturi de alti copii care comunica in engleza cu profesorul / profesorii lor – in contexte non-formale, mi se pare cam am tras lozul cel mare. Nu mi-am imaginat ca Teo ar putea sa aiba acces la astfel de servicii, ca le-am putea accesa pur si simplu, fara eforturi financiare supranturale. 🙂 Strict ca feedback, Teo este fascinat de engleza acum. Daca inainte sa va intalneasca era mandru ca intelege si stie cateva cuvinte in engleza, acum citeste in engleza (intentia conteaza), scoate subtitrarea din romana de la filmele pentru copii sau o seteaza in engleza, pentru a vedea cum se scriu cuvintele in engleza. Sunt frumoase progresele lui, in sensul de atentie, un pic de seriozitate si un pic de responsabilitate, pe care tot incearca sa le practice. Acceptarea, fermitatea / seriozitatea si incurajarile – pe care le-a gasit la after – il ajuta pe Teo sa treaca mai usor prin “procesul maturizarii”, care clar ii da bataie de cap. :))

Este super la Green After, sincer si cu asumare. Iar “faza” cu engleza, atat la cursuri, cat si in restul timpului, este extraordinara. You rock! 🙂 Multumesc si multumim. 🍀

Laura, Mama lui Teodor

2023. Hei, cred ca ii place, îmi spune din ce învață. Mai încurcă germana cu engleza, dar clar se vede că e atent, ii plac lecțiile și progreseaza. Mă bucur că participă la cursurile tale.

Maria, Mama lui Vlad

2023. Ne bucuram de vesti bune!

Stiu ca este interesat foarte mult de joaca, ma bucur sa aud ca si invata. Nu refuza intalnirile cu Claudiu, vine vesel si fericit.
Multumim frumos!

Loredana, Mama lui Vlad

2023. Vedem la Toma o deschidere in a invata si recunosc ca pare sa ii placa mai mult cursul de germana cu toate ca e incantat de toate cursurile si optionalele la care participa

Am remarcat ca o destindere si o dezinvoltura pozitiva in modul cum se exprima si cum se integreaza dar mai important am observat ca isi gestioneaza si nu mai asimileaza frustari din orice 
Ramane incontinuare un copil plin de energie si foarte dornic si bucuros de orice oportunitate de joaca ….pe care nu ezita sa o exploteareze 
Cred ca overall la tot ce se intampla la green gaseste un echilibru si mai mult la cursul tau invata sa imbine toate aceste elemente de invatare si joaca ceea ce ii da sinplacerea sa invete

Daniel, Tatăl lui Toma

2023. Cautam sa devina mai spontan sa nu invete doar prin memorare.. mai ales ptr examen.

Si da este un pic visator dar cateodata si prinde f repede. El este un pic genul care invata prin vizual nu doar vorbit si nu ma refer la fise…. poate doar imagini ca sa zic asa. 

La dumneavoastra am cautat insa conversatia dezinvolta.. dar poate aveti si metode sa imbinati cu alte metode de invatare. Nu prea mi-a povestit ce se intampla in ora.

Carolina, Mama lui Tudor

2023. Daria este foarte încântată de reluarea cursurilor de germana și de modul în care sunt organizate și interacționează cu dumneavoastră și colegii ei. Ne bucuram ca germana a devenit în ultima perioada una dintre limbile străine pe care le dorește sa le studieze,fiind îndrăgostita de engleza. Va mulțumim pentru implicare

Ioana, Mama Dariei

2023. Ne bucuram că v-am descoperit! Alex a făcut mari progrese la germană ,mai ales la partea de comunicare.Daca problemele de sănătate nu ne-ar împiedica,am fi prezenți și la atelierele dumneavoastră.Ne dorim ,pe viitor,să găsim o variantă și pentru a lucra cu David.

Andreea, Mama lui Alexandru

2023. Ne bucura feedback-ul tau avand im vedere ca noi nu suntem vorbitori de limba germana si nu prea ne dam seama cum evolueaza Antonia. Din partea noastra totul este ok avans in vedere ca Antonia inca isi doreste sa participe la cursuri😋. Chiar ma uitam ca vine la cursurile tale din 2017. Multumim pentru munca depusa in toti acesti ani!

Mădălina, Mama Antoniei

2023. Eu am observat imbunatatiri semnificative intr-un timp destul de scurt si nici nu-i mai este teama de ora de germana (pt ca nu intelegea nimic). Iti multumesc mult pentru implicare!

Laura, Mama lui Eric

2023. Îi place la germană și nu știu dacă ți-a zis dar a fost pe la mine prin Germania acum 2 sapt și deja începea să recunoască cuvinte, și începuse să se exerseze ce faci cu ei la curs. Suntem impresionati! 

Mihaela, Mama lui Bogdan

2023. Iti multumesc pentru vestile bune despre baieti! Ei acasa nu povestesc nimic, canta cateodata si noi ne minunam!

Ne mai zic cate un cuvant, caine pisica..

Si noi ne bucuram de colaborarea cu tine, ne dorim o colaborare pe termen cat mai lung!

Daca este nevoie sa repetam ceva cu ei acasa te rog sa ne spui. Orice ajuta la sedimentarea informatiilor te rog sa ne spui.

Cristina, Mamă de Alexandru și Ștefan

2023. Lui ii place cursul si germana si vine cu drag la tine. Este energic si usor de distras, dar sunt sigura ca avanseaza de la intalnire la intalnire. 

Laura, Mama lui Mihnea

2023. Noi ne bucuram ca Horia este elevul tau. Ii place foarte mult interactiunea cu tine si merge cu drag la cursuri. Am observat ca numeste unele obiectel/activitati direct in limba germana, intr-un mod corect si perfect potrivit in context, ceea ce ma bucura foarte mult.

Anna, Mama lui Horia

2023. Suntem foarte bucuroși ca Sebasti a inceput sa răspundă și ca ii place și ca ca și tie îți place. Se joaca acasa de-a Claudiu și Tara și alt băiețel mai mare. Mai zice și câte un cuvânt in germana câteodată 😁. Mit freundlichen Grueßen! Veronica

Veronica, Mama lui Basti

2023. Chiar eram curioasa cum merg lucrurile, pentru că noi nu vorbim germană și nu putem evalua, iar ea nu prea își etalează cunoștințele cu noi. Are momente când mintea îi mai pleacă în alte direcții, dar sunt sigura ca rămâne cu informații la finalul orei. Știu că îi place să răspundă și să se implice și mai ales e mandra de ea când știe răspunsul corect. Îmi place că tot ce învață învață fara sa se streseze și nu simte cursul ca pe o povară. Danke schon!

Ioana, Mama Emmei

2023. Eu am observat ca ii plac cursurile tale și am remarcat și eu progresele: nu doar ca înțelege (mai bine) când ii citesc seara povesti sau se uita la desene/ asculta melodii (asta intr-o anumita masura se intampla și inainte), dar are din ce în ce mai mult curaj sa vorbească și asta ma bucura pt ca nu se intampla pana acum. Face propoziții, combinații de cuvinte și îmi “traduce” ce ii spun eu în romana. Din proprie inițiativă!

Nu pot decât sa ma bucur de progresul și implicarea ei, mai ales ca învățământul de stat ma dezamăgește profund la acest capitol (ca și la celelalte din păcate…)

Iuliana, Mama Victoriei

2023. Mă bucură să aflu ca Andrei este implicat . Si el este încântat când venim la curs si de fiecare data o face cu placere (chiar și cand a uitat sa intre in sala pentru ca i-a placut prea mult trambulina 😅).

 In acelasi timp abordarea cursului i se potriveste si este in directia potrivita pentru evolutia lui .

Alexandra, Mama lui Andrei

2023. Pentru noi e bine ca îi si face placere sa vina la cursurile de germana, iar ca e atenta, dar mai ales curioasa e un semn ca e interesata si dezinvolta, ca se simte in largul ei, confortabil… cand invata.

Erica, Mama Dorotheei

2023. Si noi suntem foarte incantati de tot ce face Radu in echipa dumneavoastra si cred ca avem multe obiceiuri in comun.

Valentina, Mama lui Radu

2022. La multi ani, Germana cu Claudiu! Am simtit intotdeauna ca ai nostri copii se distreaza in timpul orelor de germnana, ca invata “mit Spass”, ceea ce e foarte important mai ales la varste mici. Pui pasiune in ceea ce faci si te-am urmarit “crescand” impreuna cu copii de-a lungul timpului.
Pui pasiune si energie in fiecare lectie. Ne place ca sunt foarte interactive, ca ii tii activi si captivati, ne plac ruperile de ritm, glumele si micile momente “sportive”.
Mi-a placut ca ai investit in educatie, ca ai redirectionat parte din castiguri spre cauze care ti s-au parut importante si ne-ai impulsionat si pe noi sa o facem.
Taberele cu tine au fost senzationale, pline de aventuri si distractie, insa l-au si responsabilizat pe Vlad, care s-a intors mai “capabil” si “organizat” dupa fiecare dintre ele. Abia asteptam noul sezon! 😜
Vlad te considera un prieten, te iubeste “foarte tare” (asta a spus chiar el) si este totdeauna 100% alaturi de tine.
Continua pe acest drum, exact asa cum esti!
La multe multe aniversari impreuna! Mai buni cu fiecare an!
Fam Maier

Cristina, Mama lui Vlad și a Norei

2022. Mulțumesc că ai avut așa de multa răbdare cu mine și cu ceilalți. Iți susțin munca depusă de atâția ani. Eu recunosc, am învățat cu greu limba germană când eram mai mic dar tu m-ai învățat prin joacă tot ce este necesar pentru copii care participă la cursul de germană.

Sora mea, Cătălina când pleca de la voi era foarte fericită.  Mulțumesc încă o dată și respect munca depusă!

Ștefania V.

2022. Vă mulțumim frumos pentru acest mesaj atât de emoționat. Mi-am adus aminte și eu de începuturi. Va spun sincer ca eu rar am întâlnit un profesor atât de dedicat nu doar profesiei cat și copiilor. Cezar era la grupa mijlocie când a început iar de atunci până acum energia lui pentru  cursurile cu Claudiu a rămas la fel, poate mai sus deoarece a crescut și înțelege cât de mult îl ajută în dezvoltarea lui personală. Continuați cu aceeași dedicare și vă asigur că orice veți face va fi de bun augur. Îl voi lasa pe el sa scrie un mesaj separat.

Romina V, Mama lui Cezar și a Cătălinei

2022. Mult spor în toate proiectele dvs de suflet! Am învățat si eu ca parinte multe de la dvs în toți aceștiani. Am început sa sortam deșeurile selectiv, o făceam si înainte.  Iubesc si mai mult plantele, am dus la țară brăduții. Ne-ati făcut pofta sa plantam și mai mulți. Va mulțumesc pentru ca 6 ani ați fost alături de Mihai, îmi pare rău de faptul ca nu a fost mereu un elev foarte conștiincios. Va mulțumesc

Elena, Mama lui Mihai

2022. M-a impresionat mesajul tau. Iti multumesc si iti sunt recunoscatoare pentru el. Aimee a descoperit germana in cel mai frumos mod cu putinta. Si asta datorita tie si modului ludic de a aduce aceasta limba in viata copiilor. Orele de germana cu tine i-au oferit o baza solida pentru a face fata cu brio, un an de zile, intr-o clasa de germana 100%. 

Ioana P, Mama lui Aimee

2022. Albert este foarte entuziasmat, i-a plăcut mult! Te-a pomenit de câteva ori de când am plecat de la tine. 

Și noi suntem la fel de entuziasmați, ne-a plăcut foaaaarte mult stilul tău super interactiv! Și faptul ca nu vorbești deloc in romană! Foarte inspirata metoda de a-i învață pe copii ai! 

Abia asteptam următoarea ora! Schönes Wochenende! 

Alexandra, Mama lui Albert

2022, Am ales pentru fete un sistem de invatamant diferit de cel traditional tocmai pentru a ocoli criticile de orice fel. La scoala, inca, invata limbile straine dupa o modalitate veche, dupa parerea mea, in care copiii sunt pusi sa scrie si sa traduca. 

Ane (pentru ca este mai mare) simte diferenta si a apreciat modul relaxat, destins, haios si joaca. Cred ca este f important pentru ei sa perceapa totul ca pe o joaca si nu ca pe ceva extrem de serios. Ii place ca vorbiti doar germana, a zis ca nu intelege nimic momentan😂😂😂, insa se va obisnui cu timpul. Acest lucru a apropiat-o si de colegi pentru a fost nevoita sa intrebe sau sa se ia dupa ceilalti pentru a intelege. Lucrul copiilor in echipa este f important! A fost f incantata ca are un carnetel si ca i-ati scris ceva pe el. 😃😃😃

Acestea sunt si motivele pentru care am ales sa le aducem a Dvs.

Alexandra C.Mama lui Ane si a lui Caro

2022. Povestea a continuat si a evoluat în fiecare an doar datorita ție. După cum spuneam atunci…Brianna este incantata de cursul de Germana in general si de Claudiu in mod special…🤭. 
Concluzia…(apropo si de postarea ta de acum câteva zile de pe Facebook)…
DA, ai Praf Magic din plin…si il folosești minunat…
DA, fii in continuare un “impostor” plin de Praf Magic daca de asta este nevoie pentru a realiza ceea ce tu ai reusit…cel putin in cazul Briannei…dar si, sunt convinsa, in cazul celor 130 de copii care au ajuns sa participe la cursurile tale!!!

Vielen Dank

Cristina, Mama Briannei

2022. Cel mai bun reper sau instrument de măsurare este reacția și alegerea copiilor. Atâta timp, cât după ani de zile, copiii vin în continuare la ore cu drag și cu interes, înseamnă că în sala de curs/ camera virtuală se întâmplă ceea ce trebuie să se întâmple. Implicarea dvs. constantă, elementele de noutate aduse permanent în lecții, adaptarea la mediul online, extinderea activității și dincolo de învățarea limbii germane (mă refer aici la proiectele de educație pentru mediu, sport etc. ), toate au constituit elemente care ne-au legat în timp de GermanacuClaudiu. Desigur, nu putem uita elementele care ne-au determinat inițial să alegem acest curs și care s-au păstrat în timp, si anume cursurile ținute doar în limba germană și cu metode moderne de predare, atractive pentru copii. Felicitări pentru toată implicarea și pentru activitatea susținută!

Alina N, Mama Ioanei si a lui Robert

2021. Am ales acest curs pentru ca sunteti foarte creativ, gasiti diverse metode de a atrage copiii catre limba germana. Faceti foarte multe exercitii si puneti accent pe comunicare. E minunat faptul ca vorbiti cu ei doar in limba germana. Lui Mihai ii place foarte mult acest lucru, dar si faptul ca sunteti foarte amuzant si mereu vesel.

Mariana R.Mama lui Mihai si a lui Tudor

2021. Modul de predare este unul foarte bun, copiii sunt incantați sa vina la curs, au senzația ca se joaca nu ca învață. Le place sa te urmărească, ești amuzant, prietenos, te gândești la ei (ex: planta de Crăciun pe care o creștem cu drag), ii implici in activități voluntare. Avem multe motive care sa ne facă sa revenim cu drag in fiecare an. 🤗

Ana P, Mama Nataliei

2021. Eu am ales initial cursul pt Stef (cred ca avea 3-4ani) pt ca mi am dorit eu sa ia contact cu lb germana, cumva…visul meu inceput dar nedus la capat. Consider in continuare ca lb germana ofera avantaje in viata si noua ne place. Ulterior, am descoperit ca metoda ta este ffff faina, joaca, apropierea, felul de a fi, sosetele diferite, pozitionarea fata de copii..toate fac diferenta vs un sistem de stat semi putred, cum am constatat acum la clasa zero…mi as dori sa fie toti ca tine, din pacate nu sunt, se pozitioneaza gresit fata de copii, din toate punctele de vedere, nu mai zic de parinti, nu mai zic de cerinte aberante, samd. Succes!

Alexandra S.Mama lui Stefan

2021. Ruxi a început acest curs din Gradinita, din acest motiv am ales sa continuam tot cu Dvs și bineînțeles și pt ca ei ii place, ii plăcea mai mult când orele se țineau la scoala, ce părere aveți de un pic de tema între orele de curs? Mulțumim

Cristina M, Mama Ruxandrei

2021. Cursul este interactiv , cu participarea tuturor copiilor , acestia fiind implicati , pe rand si in mod egal in conversatii . Va implicati foarte mult si faceti cu placere aceasta activitate . De aceea , copiii participa cu atat entuziasm si bucurie . Invatarea limbii germane devine astfel o bucurie pentru copii . Ne place ca ii incurajati si cumva nu se simt deloc “stingheriti ” atunci cand gresesc . Mai mult , ii ambitionati sa reuseasca . Multumim pentru rabdare si daruire !

PS : nu schimbati nimic … totul este super !

Cristina B, Mama lui Mircea

2021. Ne place ca vorbiți numai în germana și faceți asocieri cu lb engleza. De asemenea utilizarea poveștilor cu vocabular divers este o buna oportunitate pt copii de a interacționa cu limba în mod intrinsec (temelw poveștilor sunt de interes pt copii). Ne am dori și mai multe povesti nu numai Peppa. Ne place ca utilizati jocuri în timpul orelor și mai ales ne place ca sunteți plin de umor!

Raluca N, Mama Ondinei

2020. Octavian v-a ales prin faptul ca dupa ce a facut cursurile de germana cand avea 4 ani si dupa ce am facut o pauza de vreo 3 ani, a vrut sa participe la cursuri de germana doar daca il aduceam la Claudiu 🙂 Am asistat la un curs si cred ca este foarte interactiv si nu este plictisitor si cred ca pentru a invata o limba atat de grea, este important ca un astfel de curs sa fie atractiv.

Diana G, Mama lui Octavian

2020. Din intamplare am inceput germana ca si activitate extracurriculara la gradinita. Fetele v-au indragit pentru modul de desfasurare a activitatii amuzant si captivant si metodele noi de invatare prin joc atat vizual cat si audio, mereu incurajandu-le sa vorbeasca. Un alt motiv pentru care am ales sa continuam si in acest al 5-lea an este ca fetita cea mica a zis ‘Claudiu nu stie romana si noi il invatam, nu e roman stie doar germana’. Am ales sa continuam pentru ca ati vorbit numai germana cu copiii si consideram acest aspect foarte important. Va multumim pentru ce faceti cu copiii ca ii invatati cu atata daruire!

Luminita A, Mama Marei si a Stefaniei

2019. Claudiu este mai mult decat un profesor extraordinar de germana pentru fiul nostru. El ne invata si pe noi parintii ce inseamna responsabilitatea sociala, grija fata de mediul inconjurator si o viata echilibrata. Multumim Claudiu pentru tot ceea ce faci pentru noi! Mach weiter so!

Elena O, Mama lui Alexandru

2019. Alecs este foarte incantat de tine, ca om. Evident ii este dor de orele clasice, dar si cele online sunt ok. Imi spune ca se distreaza, iar eu apreciez ca esti relaxat (mai relaxat ca mine) cand Alecs face diverse chestii mai putin placute.
Iti multumim pentru toata energia buna cu care iti tii cursurile, pentru faptul ca nu faci strict germana si le insufli copiilor iubirea si respectul pentru natura. Apropos, tuia plantata de tine e cea mai rezistenta. Cu drag, Alecs x2

Alecsandra F, Mama lui Alecsandru

2019. Alex G. spune ca ii place ca a progresat ( fata de nivelul de acum 1 an), a invatat multe cuvinte si se descurca mai bine la citit acum ..
El zice ca ar vrea sa faceti mai multe joculete in germana impreuna.

Laura G, Mama lui Alexandru

2019. Initial am ales acest curs de germana pentru ca Antonio la varsta de 4 ani ne-a spus ca el vrea sa se mute in Germania si a fost dispus sa invete limba iar eu ca parinte initial am ales aceasta locatie pentru ca era aproape de casa. Am continuat cu tine pentru ca: 1) lui Antonio i-a placut, 2) din punctul nostru de vedere Antonio a invatat destul de usor si bine limba germana;
Ca si puncte forte: vorbirea numai in germana, atmosfera placuta la curs, metoda de invatare prin joaca
Si nu stiu ce ai facut dar lui Antonio ii place de tine 🙂 si ii place ca esti amuzant.

Carmen, Mama lui Antonio

2018. Am ales cursul de germana initial din dorinta de a o sprijini pe Ana sa invete germana de la o varsta frageda in speranta ca ii va fi mai usor. Dupa primele sedinte Ana a fost captivata de modul de predare, de interactiunea cu Claudiu si cu ceilalti copii . Ii place foarte mult sa se conecteze la lectii, simt ca invata prin jocuri. 

Alina P, Mama Anei

2018. Ne bucurăm ca v-am întâlnit. Lui Stefan ii plac foarte mult orele de germana pe care le face cu Dvs. Ii place germana și cred ca și stie (eu nu stiu și nu pot sa îl evaluez).Faptul ca Ștefan va urmează cursurile de atâta timp cred ca spune tot.Va multumim pentru tot ce faceți și sa nu va pierdeți spiritul și dăruirea.

Va mulțumim!

Laura O, Mama lui Stefan

2018. A fost o placere sa asist si eu la cursul copiilor, m-am relaxat si mi-a placut tare mult. Cursul este interactiv si copiii participa cu drag, se joaca si invata notiunile/cuvintele prin joaca si repetitie. Deliei ii place tare mult pentru ca totul este pe baza de joc si sper sa fie si pe viitor la fel de incantata si sa invete. Se vede implicarea si placerea cu care ”predati” iar copiii raspund pe masura.

Loredana M, Mama Deliei

2018. Inainte de a-ti spune cum am vazut acea sesiune, vreau sa apreciez modalitatea de comunicare cu parintii. Comunici in timp util, clar si structurat. Apoi, proactivitatea ta: de a gandi in avans sesiunile, nevoile de acoperit.

Legat de sesiunea la care am participat:

Am observat ca ii implici pe toti copiii in egala masura si ca tu intri in joc cu ei. Pot numi sesiunea ca fiind experientiala si de explorare pentru copii. In timp ce deseneaza, se descopera unii pe ceilalti, afla mai multe despre ei insisi: ce le place, ce nu le place, pot vorbi despre cum sunt imbracati, unde locuiesc – totul in joaca si in explorare.

Am apreciat toate exercitiile pe care le-am vazut si consider ca sunt stimulative si valoroase pentru copii. Am apreciat respectarea timpului alocat fiecarui exercitiu, dar si maniera in care copiii sunt disciplinati intr-o maniera de joc: cine duce jucariile, cine asaza scaunele etc. Dintre toate „elementele” pe care le-am observat si pe care le consider ca fiind bazate pe o educatie moderna, care respecta nevoile copiilor, apreciez incurajarea autonomiei copiilor pe care ii ghidezi in invatarea limbii germane. De pilda, ei isi aleg urmatorul exercitiu. Apoi, relationarea dintre ei si felul in care construiesti jocul impreuna cu ei, dar si ei intre ei.

Legat de competenta de limba germana. Personal, consider esential la aceasta varsta cadrul in care se intampla invatarea si bazele care se asaza pe stima de sine, pe respectarea nevoilor psihologice de baza ale copiilor.

Iti multumesc si iti doresc mult succes pe mai departe!

2018. Carmen V.Mama Alexiei

Multumesc pentru oportunitatea de a participa la curs. As putea spune urmatoarele: metoda folosita este foarte interactiva, îmbinarea de jocuri este foarte benefica, atât copiii mai mici cât și cei mai mari sunt atenți și atrași de mijloacele folosite, faptul că le vorbiți numai în germana este un avantaj.

Din punct de vedere didactic țin sa va felicit!

În ceea ce privește performanta copiilor, nu știu dacă pot aprecia eu. În ceea ce îl privește pe Robert mi se pare ca a învățat cate ceva (poate ca nici așteptările noastre nu sunt foarte mari). Ioana însă mi s-a părut destul de “stângace”, cred că erau lucruri pe care nu le înțelegea din ceea ce spuneați sau altele pe care pur și simplu nu le știa.

Alina N, Mama Ioanei si a lui Robert

2017. Ora de germana este interactiva, imbinati armonios studiul cu joaca, insistati pe repetarea prin joaca a unor structuri gramaticale, a intrebarilor si răspunsurilor la intrebari pe o tema data.

Ma bucură progresul Elianei si ma incanta faptul ca ii place foarte mult ora dumneavoastra.

In concluzie, ne bucuram ca ne-ati acceptat la ora dumneavoastră si speram ca Eliana sa progreseze .

Oana S.Mama Elianei

2017. Am plecat încărcată cu energie pozitivă de la cursul Dvs . Sunteți un pedagog minunat și foarte dedicat . Din toamna as vrea sa îl aduc pe Albert și la cursul Dvs de germana din afara grădiniței.

Alina M, Mama lui Albert

2017. Din povestile lui Luca stiam deja ca lectiile cu Dvs sunt atractive si foarte pe placul lui, dar ce-am vazut azi mi-a intrecut asteptarile. Sunteti un dascal cu har, stiti cat e de important e jocul pentru copiii de varsta celor cu care lucrati, ii ajutati sa invete cu usurinta o limba care nu e tocmai “floare la ureche”:) Am apreciat in mod deosebit faptul ca le vorbiti copiilor constant in germana si ca ei inteleg si reactioneaza, chiar daca nu reusesc in 100% din cazuri sa va si raspunda fluent.

Va sunt cu adevarat recunoscatoare pentru tot ceea ce ati facut si faceti pentru copilul nostru si sper sa gasim o cale ca Luca sa continue sa invete de la Dvs si dupa terminarea gradinitei.

Adelina S, Mama lui Luca

2017. In primul rand va apreciez pentru daruirea si rabdarea cu care ii invatati pe copii limba germana, energia dvs m-a molipsit si pe mine.

Noi ne bucuram ca v-am intalnit, Alexiei ii face placere de fiecare data cand venim.

Datorita metodei de predare Alexia a retinut destul de repede cantecele si cuvintele pe care le repetati la curs, noi acasa nu am ajutat-o foarte mult (necunoscand lb germana), ii mai punem sa asculte CD-ul primit.

Roxana C, Mama Alexiei

2017. Am observat vocabularul….Ne ia prin surprindere strecurand chiar cate un cuvant in germana in cadrul propozitiei, ca si cum i-ar fi mai usor sa foloseasca aceasta variantaEmojiEmojiEmoji.

Ne bucuram foarte tare de evolutia ei. Acest lucru dovedeste ca este foarte incantata de cursul de germana in general si de Claudiu in mod special.

Si trebuie sa va multumim foarte mult pentru ca nu a-ti renuntat si a-ti reusit sa o convingeti in final sa participe la curs.

Cristina E, Mama Brianei

2016. Ruxandra este foarte incantata si nerabdatoare sa vina mai repede ziua in care are germana si nu vrea sa piarda nici o ora.

Ne bucuram ca v-am intalnit si ca Ruxandra este fericita sa va vada si sa invete cat mai multe cuvinte noi( am observat o evolutie- a invatat sa numere de la 10 in sus).

Ruxandra este foarte incantata de limba ,,germana cu Claudiu”, v-a indragit din gradinita si a fost foarte fericita cand a aflat ca si la scoala va urma cursurile cu dvs.

Ne povesteste mereu despre ce a mai descoperit nou in vocabularul acestei limbi si evident ca noi, ca parinti ne dorim ca in viitor sa ajunga sa se descurce perfect in germana.

Avand in vedere ca ea este multumita si fericita la orele dvs., am inteles ca sunteti un profesor foarte bun.

Va multumim foarte mult pentru implicare si va felicitam ca ati reusit sa ne faceti copilul fericit!!!

Cristina M, Mama Ruxandrei

2016. Din partea noastra putem spune in primul rand ca Andrei vine intr-adevar cu mult drag la cursul de germana chiar si atunci cand a mai fost dojenit din cauza manifestarilor prea mari de energie. Suntem foarte multumiti de progresul lui. Uneori pare ca stie mult mai multe lucruri in germana decat in engleza, pe care a studiat-o mai mult timp.

Va multumim mult pentru toate lucrurile frumoase pe care le faceti cu copiii, pentru efort si rabdare.

Andreea S, Mama lui Andrei

2016. In primul rand doresc sa va marturisesc ca am ramas surprinsa de exactitatea evaluarii comportamentului ei in relatia cu limba germana si, implicit, in relatia cu dvs.

Aspecte pozitive:

-modalitatea interactiva si plina de zambet prin care desfasurati activitatile, ma bucur sa aud rasete in timpul activitatii si sa ii vad iesind zambind;

-stucturarea lectiilor, nu lucrati haotic- ceea ce ne permite noua parintilor sa stim exact ce a invatat copilul

– conversatia permananta in limba germana, desi nu inteleg tot, pronuntia ramane.

Simona D, Mama Mariei

2016. Încă de la prima ora cu dumneavoastră e foarte încântat de lectiile de germana si de modalitatea de predare. Este un optional pe care chiar el si l-a dorit, si de la el a pornit initiativa înscrierii. Ne povesteste in amănunt acasă ceea ce ati lucrat împreuna, si l-am surprins repetând cuvintele învătate, caută in manuale sau pe internet cuvinte noi si pronuntia lor corecta.

Adriana F, Mama lui Andrei

2016. Maria si cu mine invatam cu drag germana si am ramas placut surprinsa de progresul fetitei mele.

Ma bucur ca a reusit sa se integreze in grup.

Despre curs pot spune numai cuvinte de lauda.  Asa ar trebui sa fie un profesor foarte bun, sa fie unul ca dvs.

Sper sa avem o colaborare indelungata si sa facem ca Germana cu Claudiu sa fie mereu un curs minunat!

Alice M, Mama Mariei

2016. Multumim foarte mult pentru detaliile pe care ni le oferiti cu privire la comportamentul si modul de implicare al Laurei in activitati.
Si noi suntem uimiti cat de repede a progresat. In fiecare zi  canta in germana, rapunde cu “nu” in germana, vorbeste in germana facand asocieri intre ceea ce face in acel moment si cum se spune in germana, pune intrebari fara ca un adult sa o intrebe sau sa o verifice ce stie.
Multumim pentru implicare si pentru diversele activitati pe care le organizati in afara orelor de germana.

Alice L, Mama Laurei

2015. Si noi am remarcat un progres in ceea ce privește limba germană si pot sa va spun de asemenea ca nu are nici o alta activitate la care sa mearga cu atata placere ca la ora dumneavoastră. Începutul a fost un pic mai dificil insa am convingerea ca metoda dumneavoastră de predare este cea potrivita pentru el, prin urmare nu am nici o observatie in acest sens.
Apreciez in mod deosebit seriozitatea,  inventivitatea si respectul dvs pentru munca pe care o faceti cu copiii.
Multumesc si eu pentru implicare.

Cristina B, Mama lui Tudor

2015. Apreciez foarte mult procesul educational pe care il intreprindeti! Va multumesc pentru ca il motivati pe Stefan si il antrenati in aceste lectii atat de captivante!

Va doresc o seara buna!

P. S. Stefan este foarte fericit cand vine la cursurile de germana.

Laura O, Mama lui Stefan

2015. Tudor este incantat de germana. Nu stiu cum se desfasoara orele dar inca de la inceput a venit incantat.

Avand in vedere ca va intalniti o data pe saptamana mi se pare ca evolutia lui Tudor a fost foarte rapida.

Maria H, Mama lui Tudor

2015. Cursul de germana cu Claudiu este o mare bucurie pentru copii. Asteapta zilele venirii lui Claudiu, se joaca de-a germana cu Claudiu in curte, au rolul de claudiu pe rand si exerseaza spontan si vesel vocabularul si cantecele invatate la germana.  Chiar inventeaza cuvinte in germana pentru ceea ce nu cunosc. Claudiu vine mereu cu o energie pozitiva, ora de germana este dinamica, cu multa miscare si multe jocuri iar Claudiu vorbeste aproape exclusiv germana.

Ii urez multa bafta in contiunare si succes in tot ceea ce face! Sper ca inspiratia si placerea lucrului cu copiii sa il acompanieze toata viata pentru a atinge cat mai multe suflete !

Ioana Dascalu, Director Gradinita Creative Minds – 

http://www.gradinitacreativeminds.ro

2014. Noi suntem foarte incantati de evolutia lui Ioan pentru ca a prins drag de limba germana, pentru care noi, parintii, nu avem nicio afinitate sau cunostinta, o consideram chiar greoaie. Apreciem faptul ca el e mereu entuziasmat de participarea la cursuri, ca se distreaza, ca invatarea se face intr-o maniera jucausa, deschisa, placuta. Chiar si daca i s-a mai atras atentia ca a facut nazbatii, nu a perceput acest lucru ca pe ceva neplacut (ceva rar, as spune :)).
Am vrea sa continuam experienta impreuna si speram ca inceperea scolii din toamna sa nu ii scada interesul.

Corina P, Mama lui Ioan

2014. Vreau sa va spun ca apreciez foarte mult felul cum lucrati cu copiii. Mi se pare ca in spate sta o deosebita inclinare vocationala pentru asa ceva, dar si foarte multa munca de organizare: alegerea corecta a tematicii, a exercitiilor, a repetarilor etc.

Va admir felul cum reusiti sa-i tineti captivati pe majoritatea copiilor si cum prin cantec si joc i-ati adus (pe cei mai vechi si mai mari) la nivelul exceptional (inclusiv conversational) la care sunt acum. Pentru mine este uimitor! 🙂

Alina U, Mama lui Rafael si Damian

2014. Noi ne bucuram ca te-am  intalnit  si suntem  foarte multumiti pentru ca Arina se distreaza si  invata germana cu tine. . Si   evaluarea ti-o   face copilul, nu   noi: Arina nu  a spus NICIODATA ca nu  vrea sa mearga la curs sau ca s-a plictisit sau ceva asemanator, niciodata. Este foarte incantata si abia asteapta sa mearga la germana. Daca toti profesorii ar fi   asa ca tine, care sa faca totul din placere si in interesul copiilor, multe lucruri s-ar schimba. Noi  iti multumim inca o   data si atata timp cat Arina se distreaza si invata cu placere alaturi de tine, este tot ceea ce conteaza.

Tine-o tot asa!

Cu Multumiri,

Parintii Arinei

2013. Multumim frumos. Ne a facut mare placere sa venim la cursurile dumneavoastra, Irina canta mereu din cantecele si numara, spune culorile si diverse animale cand se joaca sau face diverse activitati. Aveti un dar de a lucra cu cei mici, rezultatele se vad pe ei si in bucuria cu care vin toti la cursuri. Multumim si cu siguranta va vizitam cand revenim in tara.

Va dorim mult succes si realizari!

Alina P, Mama Anastasiei

2013. Mă gândesc de ceva timp să vă scriu, şi astăzi am găsit că e o zi potrivită şi mai puţin aglomerată! Încep prin a vă mulţumi pentru sprijinul şi atenţia dumneavoastră pe care aţi arătat-o faţă de Natalie si prietenele ei pe parcursul celor 2 ani in care prin joc ati reusit sa atrageti un copil de 3 ani sa-si doreasca sa investe limba germana. Va admir pentru faptul că aratati deschidere spre un system de invatare modern si revolutinar, pentru energia de care dati dovada si pentru ca uneori suportati ifosele micutelor noastre. Totodata tin sa va multumesc ca atunci cand am fost in Germania pentru o perioada de 9 luni dintre care 8 luni am urmat cursurile unei gradinite autohtone, germana cu Claudiu a ajutat-o pe Natalie sa inteleaga o mare parte dintre cuvintele auzite in preajma ei, inca de la inceput. Vă mulţumim inca odata pentru energia dumneavoastră ,darurirea şi implicarea de care daţi dovadă. 

Alina G, Mama Nataliei

2013. Gradinita Puiutul Pufos colaboreaza pentru al treilea an cu Claudiu. Daca in primul an l-am ales noi, cadrele didactice, in anii urmatori pufosii au fost cei care au decis, prin entuziasmul, dorinta si curiozitatea lor de a descifra alaturi de Claudiu tainele limbii germane. Performantele atinse impreuna, i-au determinat pe parinti sa ne fie solidari in alegerea lui Claudiu, pentru a face parte din echipa Puiutul Pufos. Si cred ca am spus tot…

Geanina, Mama si manager 

Gradinita Puitul Pufos

2013. A venit Claudiu? Azi e marti si vine Claudiu la noi, la gradi! ( Vlad FLOREA, 3 ani)

Copiii gradinitei noastre il asteapta pe Claudiu cu mare interes si cu mare curiozitate. Pentru ca, Claudiu aduce alte si alte surprize mereu in rucsacul lui negru si greu. Si mai pentru ca, ne “jucam” mult impreuna. Claudiu ne invata cum sa ne “jucam” cu limba germana. Suntem mici, cinci la grupa dar nu-i nimic. Ne facem mari si muuulte vom mai sti noi de la Claudiu. Multe secrete pe care limba germana nu ni le spune, ea singurica. Si era sa uitam, Claudiu ne da premii, surprize si recompense in fiecare saptamana; le” lasa” in gradi pentru noi.

Mai vrem germana cu Claudiu! Mai vrem…!

Bogdana, Directoare Gradinita YUPI

www.be-yupy.ro

2013. Da, germana incepand cu varsta de 4 ani, suna incredibil dar alaturi de Claudiu lucrurile sunt cu mult mai simple. Am inceput orele de germana ca o joaca in urma careia vocabularul a prins contur de la o ora la alta. Cantecele, jocuri, distractie si munca in tot acest timp, o ora de germana perfecta la care Alexia participa cu mult drag si a reusit sa indrageasca o limba dificila printr-o metoda de predare potrivita varstei.

Multumim, Claudiu!

Daniela N, Mama Laurei – www.danielaniculi.com

2013. Prima noastra intalnire cu domnul profesor a fost la o serbare de Craciun, cand dupa doar cateva lectii de germana efectuate la gradinita, a reusit sa-i invete pe copii cateva cantecele. Ei s-au prezentat incredibil de bine pentru varsta mica (3-4 anisori) si putinele lectii la care participasera pana atunci, iar pe noi ne-a impresionat cu adevarat placerea ce se citea in ochii domnului profesor, pasiunea pentru profesia aleasa si modul in care se purta cu cei mici.

Pentru copilul nostru lectiile de germana nu sunt deloc o corvoada, din contra. Sunt cele mai fericite “lectii”, de la care nu isi doreste niciodata sa lipseasca. Ar renunta la orice altceva pentru “germana cu Claudiu”.

Si daca mai are cineva dubii in aceasta privinta, va mai dezvalui un moment simpatic din viata noastra. Cu cateva zile inainte de a incepe scoala, mi-a spus ca este foarte bucuroasa si ca abia asteapta inceperea scolii (clasa pregatitoare), acest moment venind dupa o binemeritata vacanta de la majoritatea activitatilor. Intrebata fiind de unde atata nerabdare, a raspuns simplu si foarte entuziasmata: “Pentru ca reincepem lectiile de germana cu Claudiu”.

Raluca A, Mama Evelinei – www.splashop.ro

2012. Ceea ce impresioneaza la cursurile lui Claudiu este dimensiunea ludica a procesului educational care reuseste de fiecare data sa mobilizeze optim concentrarea, adesea greu incercata, a tinerilor cursante. Tainele limbii lui Goethe se destainuie astfel copiilor intr-o atmosfera placuta, relaxata mizand pe curiozitatea specifica varstei de aur.

Victor B.tatal Mirunei

2012. Desi limba germana nu este o limba usoara, copiii de la Just 4 Kids au avut numai de castigat prin prezenta profesorului Claudiu Coman la ore. A reusit sa imbine placutul cu utilul, totul imbracand haina ludicului. Copiii il indragesc foarte mult, dorindu-si sa se joace si sa invete permanent!

Progresul elevilor nostri a fost evident, ei invatand sa scrie si sa citeasca sub atenta indrumare a profesorului Claudiu Coman. Talentul si pasiunea cu care Claudiu isi desfasoara orele au fost apreciate in unanimitate si de parintii care au participat la lectiile deschise cu copiii.

Multumim Claudiu!

Alina Damian

Directoare la Just4Kids

Gradinita Just4Kids

2012. Prin perseverenta, creativitatea si devotamentul fata de copii, prin corectitudine si buna dispozitie, Claudiu@GermanaCuClaudiu este un exemplu de bune practici pentru orice cadru didactic! Suntem onorati ca este alaturi de noi, la Smart Steps!

Ana Maria Ionescu, Director Gradinita Smart Steps

http://www.gradinitasmartsteps.ro

2012. Va multumim foarte mult pentru evaluare si pentru ceea ce faceti la cursul de limba germana cu Raluca. Suntem foarte multumiti de faptul ca este atat de receptiva la orele cu Dvs., ne transmite acasa ce lucruri noi a invatat iar atunci cand am intrebat-o la ce optionale doreste sa participle in acest an, a ales limba germana ca fiind prima optiune. Continuam sa ne jucam si pe site-ul Dvs pentru care va felicitam.

Multumim inca o data si va dorim un an bun!

Florentina M, Mama Ralucai

2012. In ceea ce priveste activitatea dvs., nu pot sa ma declar decat foarte multumita, Alessia vine cu placere la germana si asta spune tot. Eu am convingerea ca invatarea prin joc este singura metoda care functioneaza la copii, un mare plus fiind si faptul ca le vorbiti doar in germana.

Alexia T, Mama Alessiei

2012. La rândul nostru, și noi suntem foarte mulțumite de cursul de germană. Catinca cântă tot timpul prin casă cântecele în  germană și  recunosc că in curând va trebui să iau niște lecții pentru a-i putea face față.

Ilinca M, Mama Catincai

2012. In primul rand va multumim pentru daruire si pentru rabdarea de care dati dovada in lucrul cu copiii. Ema este mereu bucuroasa sa vina la ora ceea ce ne facem sa credem ca primneste din partea dvs o energie pozitiva care o stimuleaza. Asculta cu bucurie CD-ul cu cantecele si o surprindem pronuntand cuvinte in limba germana.

Am constatat la  dvs. seriozitate si implicare, iar metoda de predare este adaptata varstei ‘cursantilor’

Clara F, Mama Emei

2011. Am decis sa ii înscriem pe copii pentru ca se simt bine la curs. Vin după curs sa îmi povestesca amuzați ce a mai spus/făcut Claudiu. Uneori spun în germana ce i-a amuzat (mai mult Eric). Mi se pare că li se potrivește bine metoda metoda aceasta de învățare și apreciez mult munca depusa. Mulțumesc

Adriana I, Mama lui Eric si a lui Iris

Am ales cursul tău deoarece metodele tale de predare sunt interactive și Iuri se simte foarte relaxat la cursurile tale. Abia așteaptă sa facă germana cu Claudiu. Este o reala placere. De îmbunătățit din punct de vedere al învățării nu am ce sa recomand. Credem ca ești foarte profesionist. Poate un fel de evaluare periodica a lui Iurimu ar fi utila. 

Elena I, Mama lui Iuri

2011. Am ales sa mergem in continuare cu tine: pentru stilul nonconformist in tot ceea ce faci, pentru pasiunea de care dai dovata in timpul orelor, pentru empatie, pentru faptul ca iubesti copiii si ei se simt iubiti si mai ales pentru faptul ca baietii spun mereu: “Mami vrem la Claudiu!”🤣

Oana G, Mama lui Eduard si a lui Darius

2011. Vă mulțumim pentru activitățile pe care le-ați desfășurat în anii în care Medeea a participat la cursurile de germană. Au fost ani în care Germana cu Claudiu ne-a fost de mare ajutor, iar Medeea a participat cu drag. Vă mulțumim frumos pentru înțelegere și vă dorim mult succes în continuare cu noile generații de copii care vă vor trece pragul. Cu recunoștință, Anca Pop 

Anca P, Mama Medeei